Een nieuw schooljaar, een goed begin!

door vestigingsmanager KNAP! De Meern 

 

Hoe zorg je ervoor dat je dit jaar een goede start maakt? Na zes weken zonnen, zwemmen en luieren moet je brein langzaam weer gaan wennen aan het naar-school-gaan ritme. Het is daarom raadzaam om voordat je naar school gaat al het één en ander voor te bereiden. Met deze KNAPPE!  tips maak je zeker een goede start! En zoals je weet: een goed begin, is het halve werk.

 

  1.Koop een handige week agenda
Zorg ervoor dat je voordat school begint een nieuwe WEEK-agenda koopt. Natuurlijk is een vrolijke agenda met plaatjes en versieringen heel leuk, maar denk er bij het aanschaffen van een agenda ook aan dat er genoeg ruimte is om je huiswerk op te schrijven. Voor het overzicht is het prettig als je de deadlines kan scheiden van je planning.

 

  2.Start met opruimen

Waarschijnlijk ben je in de vakantie vooral lekker buiten geweest en is je kamer niet meer al te netjes. Zorg ervoor dat je kamer helemaal opgeruimd is voordat je weer naar school gaat. Zo kan je gelijk vanaf het begin aan een opgeruimd bureau zitten om te werken. Het leren gaat dan een stuk makkelijker dan tussen alle rommel; je brein is anders met veel te veel verschillende dingen tegelijk bezig en dat werkt echt niet!

 

  3.Terug naar het schoolritme

Na zes weken vakantie vieren heb je natuurlijk een heel ander ritme gekregen dan toen je nog naar school ging. Waarschijnlijk ga je in de vakantie later naar bed en geniet je lekker van het uitslapen. Om het nieuwe schooljaar weer fris te starten is het verstandig om één week voordat de school weer begint te wennen aan het schoolritme. Ga dus eerder naar bed en probeer op tijd op te staan; zo is de overgang niet zo groot.

 

  4.Ga plannen!

Zodra school weer begint is het belangrijk dat je start met het plannen van je maak- en leerwerk. Kijk minstens 2 weken vooruit in je agenda en belangrijker nog: begin op tijd! Kijk alvast naar de studiewijzers of jaarplanning, zodat je goed op de hoogte bent van wat er gaat komen. Daarnaast is het belangrijk dat je iedere dag, voor je aan je huiswerk begint, een dagplanning maakt. Denk goed na over de volgorde waarin je de verschillende taken gaat doen. Dit kan uiteindelijk veel tijd schelen!

 

Wij wensen je een mooi nieuw schooljaar toe! Mocht je behoefte hebben aan meer tips of heb je wat extra  hulp nodig dan kan je altijd bij één van onze vestigingen terecht in Utrecht, Veenendaal of Amsterdam.