Begrijpend lezen training

Heeft uw kind moeite met begrijpend lezen? Struikelt hij of zij over de structuur van de tekst of de verschillende soorten vragen? Weet u niet waar u moet beginnen om uw kind hierbij te ondersteunen? KNAP! helpt! KNAP! biedt aan leerlingen van groep 5 t/m groep 8 de begrijpend lezen training waarin uw kind alle vaardigheden en kennis op doet die nodig zijn bij het begrijpend lezen.

Wat houdt de begrijpend lezen training in?

Tijdens de training worden verschillende vaardigheden, strategieën en onderwerpen behandeld op het gebied van begrijpend lezen. Daarnaast komt ook woordenschat aan bod. Er wordt uitgebreid geoefend met het maken van korte en lange leesteksten waarbij de leerling de verschillende strategieën leert in verschillende type teksten toe te passen. De training vindt elke week plaats. Heeft uw zoon of dochter snel een extra boost nodig voor rekenen, taal, begrijpend lezen of de Cito’s? Dan kan hij of zij bij ons terecht voor een kortdurende intensieve boost training in de schoolvakanties.

Unieke combinatie

Voor onze trainingen werken wij met een online leeromgeving in combinatie met directe ondersteuning en uitleg door de begeleider. Bij aanvang van de training vragen wij u door middel van het startformulier aan te geven met welke specifieke onderdelen er geoefend moet worden. Op basis hiervan krijgt uw kind uitleg en oefeningen aangeboden passend bij zijn of haar eigen niveau. Beheerst uw kind de nieuwe geleerde vaardigheden? Super! Hij of zij gaat dan verder met het volgende onderdeel.

Citotraining

Oefenonderdelen training

 • Leesstrategieën
 • Diverse soorten teksten
 • Structuur van teksten
 • Woordenschat
 • Kritisch lezen

Terugkoppeling

Halverwege de periode ontvangt u van ons een update over de voortgang via de mail. Aan het einde van periode ontvangt u tevens een kort eindverslag. In dit verslag kunt u zien hoe het oefenen is gegaan en welke vooruitgang uw zoon of dochter heeft geboekt.

Voor wie?

Leerlingen van groep 5 t/m groep 8 die extra hulp bij begrijpend lezen kunnen gebruiken.

Wanneer?

Op iedere vestiging vindt de training op een vaste dag en tijd plaats. Uw dochter of zoon kan het gehele jaar instromen in de training. Bij uw vestiging kunt u meer informatie opvragen over de exacte data, tijden en het aantal beschikbare plaatsen.

Belangrijk om te weten:

 • De trainingen worden per periode tussen de schoolvakanties gegeven. Hieronder vindt u de verschillende periodes.
  Periode 1: week 36 t/m week 41
  Periode 2: week 43 t/m week 51
  Periode 3: week 2 t/m week 8
  Periode 4: week 10 t/m week 16
  Periode 5: week 19 t/m week 26
 • U kunt op elk gewenst moment starten met de training.
 • Er is geen training in de schoolvakanties.
 • In de schoolvakanties een korte en intensieve boost nodig voor begrijpend lezen? Kijk dan bij onze boost trainingen!

Wat heeft uw kind nodig?

Zien wij dat uw zoon of dochter meer hulp nodig heeft op het gebied van begrijpend lezen dan er in de training wordt aangeboden? Dan zullen wij u adviseren en doorverwijzen naar de KNAP! bijles voor basisschoolleerlingen.

Tarieven

Meer informatie over de kosten van de training kunt u vinden op de tarievenpagina.
Het is mogelijk om de basisschooltraining aan te schaffen met een U-pas.