Brugklasbegeleiding

Van groep 8 leerling naar echte brugpieper! Het brugklasjaar is voor veel leerlingen een leuk maar ook spannend jaar. Bij KNAP! vinden we het belangrijk om leerlingen meteen in het eerste jaar goed te ondersteunen zodat ze met succes en zelfvertrouwen hun middelbare schoolcarrière starten en kunnen vervolgen!

De leerroute voor een leerling in de brugklasbegeleiding is speciaal afgestemd op het brugklasjaar en helpt de leerling met het onder de knie krijgen van de studievaardigheden, het plannen van het huiswerk en het leren voor de verschillende toetsen en vakken. Zo leert de leerling niet alleen de plan- en leervaardigheden die nodig zijn in het brugklasjaar, maar wordt er direct een goede basis gelegd om hun verdere schoolcarrière op voort te bouwen.

Brugklasbegeleiding

Hoe ziet de route naar succes in de brugklas eruit?

Gratis proefdag bij KNAP!

We vinden het belangrijk dat de leerling achter de keuze staat om bij KNAP! te starten. Daarom mag de leerling altijd vrijblijvend een gratis proefdag komen volgen om een goed beeld van de begeleiding te krijgen en de sfeer te proeven! Tijdens deze proefdag draait de leerling actief mee in de begeleiding, laten we het planprogramma zien en gaan we meteen aan de slag met het schoolwerk dat de leerling mee neemt.

Klaar voor de start!

Tijdens het telefonische startgesprek bespreken we de doelen van de leerling en ouders door. We bespreken hoe het traject er uit komt te zien op basis van de gestelde doelen en persoonlijke voorkeuren. In de eerste begeleidingsweek nemen we bij de leerling een leervoorkeurentest af. Ouders ontvangen hiervan een uitgebreid verslag. Het is uiteraard mogelijk om voor een rondleiding en kennismaking langs te komen op de vestiging.

Aan de slag!

Tijdens de KNAP! dagen krijgt de leerling intensieve brugklasbegeleiding bij al het huiswerk, leerwerk en het maken en bijhouden van de planning. Natuurlijk is er ook ruimte voor vakinhoudelijke vragen. Daarnaast gaan we aan de slag met het aanleren van de juiste studievaardigheden met behulp van de KNAP! leerroute en reflecteren we op de behaalde resultaten. Al het huiswerk wordt gecontroleerd en overhoord. Zo weet de leerling wanneer hij of zij de stof voldoende beheerst en kunnen wij tijdig bijsturen als dit nodig is.

De KNAP! leerroute

Aan de hand van het online programma PIENTER gaan we aan de slag met alle onderdelen die de leerling nodig heeft om succes op school te kunnen behalen. Onderwerpen van de modules zijn onder andere het handig en slim plannen van het huis- en leerwerk, studievaardigheden zoals samenvatten en woordjes leren maar ook de eigen motivatie en concentratie komen aan bod. Na afronding van de leerroute heeft de leerling alle kennis en vaardigheden op zak om zijn of haar eigen leerproces met succes te kunnen sturen.

Voortgang

De ouder ontvangt na elke KNAP! dag een terugkoppeling per mail. Zo bent u direct op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Naast deze dagelijkse terugkoppeling hebben we natuurlijk telefonisch contact om de voortgang met elkaar te bespreken.

Successen behalen!

Na het volgen van het intensieve begeleidingstraject is de leerling er klaar voor om met succes de brugklas te doorlopen en is er een essentiële basis gelegd voor de volgende leerjaren! Het is mogelijk om na de brugklasbegeleiding over te stappen naar de Huiswerkbegeleiding.

Brugklasbegeleiding

Handig om te weten!

  • Inclusief een handige leervoorkeurentest
  • Inlog en gebruik van het online plansysteem HOMi voor ouder en leerling
  • Regelmatig contact met ouders en waar nodig met school
  • De minimale afname voor de Brugklasbegeleiding is bij 3 of 4 KNAP! dagen per week 3 maanden en bij 2 KNAP! dagen per week 4 maanden.

Meer informatie

Voor meer informatie kun je contact opnemen met één van onze locaties. Aanmelden kan via het inschrijfformulier.

Download hier de schoolspullen checklist voor het nieuwe schooljaar.

Tarieven

Meer informatie over de kosten van de brugklasbegeleiding kunt u vinden op de tarievenpagina.