Begeleidingsvormen

Begeleiding bij KNAP!

Heeft uw kind moeite met het plannen van het huiswerk, het gestructureerd leren voor toetsen of heeft hij of zij extra hulp nodig bij het leren leren? Krijgt u stress van het huiswerk van uw zoon of dochter? Ervaart u bij uw kind spanningen omdat hij of zij geen grip heeft op het huiswerk? Of snapt uw kind niets van dat ene lastige vak? Voor leerlingen op de basisschool en middelbare school biedt KNAP! verschillende soorten begeleiding, bijlessen en trainingen aan op alle niveaus en voor alle leerjaren. Door onze uitgebreide aanbod is er altijd een vorm die aansluit bij de behoefte van u en uw kind.

Voor leerlingen op de basisschool:

Basisschooltraining:

Loopt uw kind achter op de leerstof? Of kan uw kind wel wat extra hulp gebruiken bij rekenen, taal of begrijpend lezen? Wij vinden het belangrijk dat iedere leerling de hulp krijgt die hij of zij nodig heeft. Daarom biedt KNAP! het hele jaar door bijles en trainingen voor leerlingen van de basisschool. Bij deze training kan gekozen worden voor rekenbegeleiding, taalbegeleiding, begrijpend lezen & CITO-training.

Bijles basisschool:

KNAP! biedt bijlessen voor leerlingen van groep 3 tot en met groep 8 voor taal, rekenen, spelling en begrijpend lezen. Daarnaast bieden wij hulp op andere gebieden; bijvoorbeeld bij het maken van een werkstuk of het voorbereiden van een spreekbeurt. Ook is het mogelijk om ondersteuning te krijgen bij het oefenen met de vraagstelling van de Entreetoets en/of de Citotoets. Ben u benieuwd wat het best passend is bij wat uw kind nodig heeft? Wij adviseren u graag over de mogelijkheden.

 


 

Voor leerlingen op de middelbare school:

Plan- en leerbegeleiding

De Plan- en leerbegeleiding is voor leerlingen die hulp nodig hebben bij het leren leren en het plannen. Wij leren uw kind de kennis en studieskills die nodig zijn om met succes zijn of haar schoolcarrière te doorlopen. Afhankelijk van het aantal aanwezige dagen bij KNAP! duurt het traject gemiddeld 3 tot 5 maanden. Hierna heeft de leerling de tools in handen om zijn eigen leerproces te sturen en met succes de middelbare school te doorlopen! Voor brugklasleerlingen richten we ons extra op de plan- en leervaardigheden die nodig zijn in het brugklasjaar.

Huiswerkbegeleiding

De Huiswerkbegeleiding is speciaal voor leerlingen die de studievaardigheden al beheersen, maar nog wel behoefte hebben om vragen te stellen, maak- of leerwerk te laten controleren of overhoren en het prettig vinden om nog ondersteuning te krijgen bij het plannen.

Bijles

Heeft uw kind moeite met een bepaald vak? Begrijpt hij of zij niet hoe hij de oefeningen moet aanpakken, is er een achterstand ontstaan of is er extra uitleg nodig van de theorie? Haalt uw kind als gevolg hiervan slechte cijfers op school? Met de KNAP! bijlessen voor de middelbare school kan uw zoon of dochter extra ondersteuning krijgen voor alle vakken en op elk niveau. De begeleider legt de lastige onderdelen uit en oefent samen met de leerling totdat deze de leerstof beheerst. Via ons online reserveringssysteem kunt u of uw kind zelf eenvoudig de bijlessen inplannen. Een bijles vindt individueel plaats en duurt 1 uur per begeleidingsmoment.

Welke vorm van begeleiding?

Bent u benieuwd welke vorm van begeleiding het best bij uw zoon of dochter past? Neem dan contact met ons op. Wij denken graag met u mee.

Bijlesdocent