Workshops en lezingen voor scholen

KNAP! Leren & Meer organiseert regelmatig lezingen en workshops voor ouders, leerlingen en professionals. Voor scholen bieden wij onderstaande lezingen en workshops aan. Uiteraard maken wij graag een samengesteld programma voor iedere school.

Lezing Puberbrein

Met de lezing ‘Het Puberbrein’ geeft KNAP! ouders, leerlingen en leerkrachten meer inzicht in de werking van het puberbrein.

In deze lezing komen ouder, leerlingen en leerkrachten meer te weten over de hersenontwikkeling tijdens de vroege puberteit en de gevolgen hiervan op het gedrag, het cognitief functioneren en de emotionele ontwikkeling. We gaan dieper in op de gevolgen van het veranderde puberbrein op het slaapritme, cognitie en emoties. Naast deze theorie worden er praktische tips docenten aangedragen, zodat we de pubers beter begrijpen en kunnen begeleiden!

Na afloop van de lezing is er ruimte voor de leerkrachten en mentoren om met elkaar in gesprek te gaan. Het is ook mogelijk om een hand-out met bespreekpunten te ontvangen.

 

Workshop leerstrategieën voor mentoren

Met deze workshop willen wij de mentoren verdieping en inspiratie bieden op het gebied van leerstrategieën en het inzetten van studievaardigheden tijdens de lessen.

Leerstrategieën zijn concrete manieren van leren die leerlingen kunnen inzetten om het leren zo makkelijk mogelijk te laten verlopen. Ze leren daardoor ‘hoe’ ze moeten en kunnen leren. Deze strategieën helpen leerlingen zelfstandig te leren en de juiste studievaardigheden in te zetten. Door de kennis rondom de leerstrategieën en studievaardigheden te vergroten zullen de mentoren meer handvatten krijgen om dit in hun lessen in te passen. Een belangrijk onderdeel is het bewust zijn van het juist aanspreken en inzetten van de strategieën om zo de leerling te helpen een hoger leerrendement te behalen.

 

Meer informatie

Benieuwd naar de mogelijkheden of een lezing of workshop op maat? Neem gerust contact met ons op!