Plan- en leerbegeleiding

Beter plannen met de Plan- en leerbegeleiding

De Plan en leerbegeleiding is voor leerlingen die hulp nodig hebben bij het plannen en organiseren van huiswerk, moeite hebben met het inzetten van de juiste studievaardigheden of concentratie- en motivatieproblemen ervaren. Door het volgen van de Plan- en leerbegeleiding krijgt uw kind de handvatten om zelfstandig te kunnen plannen en leren.

Hoe doen we dat?

Tijdens de intensieve Plan- en leerbegeleiding leert uw kind plannen en leren leren. Met behulp van onze eigen methode ‘De KNAP! Leerroute’ leren wij uw kind de plan- en studievaardigheden die nodig zijn op de middelbare school. De leerroute is geïntegreerd in de dagelijkse begeleiding. Zo kan de leerling de nieuw aangeleerde kennis en vaardigheden direct toepassen in de praktijk.

Naast het aanleren van de plan- en studievaardigheden controleren we natuurlijk ook de planning, overhoren we het leerwerk en checken we het of maakwerk gemaakt is. Een belangrijk onderdeel van de begeleiding is daarnaast het reflecteren op de behaalde resultaten en leermethodes. Zo krijgt de leerling een helder beeld van wat wel en niet goed werkt bij het leren.

Huiswerkbegeleider

Aan de slag in de Plan- en leerbegeleiding!

Gratis proefdag bij KNAP!

We vinden het belangrijk dat de leerling achter de keuze staat om bij KNAP! te starten. Daarom mag de leerling altijd vrijblijvend een gratis proefdag komen volgen om een goed beeld van de begeleiding te krijgen en de sfeer te proeven! Tijdens deze proefdag draait de leerling actief mee in de begeleiding, laten we het planprogramma zien en gaan we meteen aan de slag met het schoolwerk dat de leerling meeneemt.

Klaar voor de start!

Tijdens het telefonische startgesprek bespreken we de doelen van de leerling en ouders. We bespreken hoe het traject er uit komt te zien op basis van de gestelde doelen. In de eerste begeleidingsweek nemen we de leervoorkeurentest bij de leerling af. Ouders ontvangen hiervan een uitgebreid verslag.

De begeleiding

Tijdens de KNAP! dagen krijgt de leerling intensieve begeleiding bij al het huiswerk, leerwerk en het maken en bijhouden van de planning. Natuurlijk is er ook ruimte voor vakinhoudelijke vragen. Daarnaast gaan we aan de slag met het aanleren van de juiste studievaardigheden met behulp van de KNAP! leerroute en reflecteren we op de behaalde resultaten. Al het huiswerk wordt gecontroleerd en overhoord. Zo weet de leerling wanneer hij of zij de stof voldoende beheerst en kunnen wij tijdig bijsturen als dit nodig is.

De KNAP! leerroute

Aan de hand van het online programma PIENTER gaan we aan de slag met alle onderdelen die de leerling nodig heeft om succes op school te kunnen behalen. Onderwerpen van de modules zijn onder andere het handig en slim plannen van het huis- en leerwerk, studievaardigheden zoals samenvatten en woordjes leren maar ook de eigen motivatie en concentratie komen aan bod. Na afronding van de leerroute heeft de leerling alle kennis en vaardigheden op zak om zijn eigen leerproces met succes te kunnen sturen.

Voortgang

De ouder ontvangt na elke KNAP! dag een terugkoppeling per mail. Zo bent u direct op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Naast deze dagelijkse terugkoppeling hebben we natuurlijk telefonisch contact om de voortgang met elkaar te bespreken.

Successen behalen!

Na het volgen van het intensieve begeleidingstraject is de leerling er klaar voor om met succes zijn schoolcarrière te doorlopen! Het is mogelijk om na de Plan- en leerbegeleiding over te stappen naar de Huiswerkbegeleiding.

Handig om te weten!

  • Inclusief een handige leervoorkeurentest
  • Inlog en gebruik van het online plansysteem HOMi voor ouder en leerling
  • De minimale afname voor de Plan- en leerbegeleiding is bij 3 of 4 KNAP! dagen per week 3 maanden en bij 2 KNAP! dagen per week 4 maanden.

Meer informatie

Voor meer informatie over de Plan- en leerbegeleiding kunt u contact opnemen met één van onze locaties. Aanmelden kan via het inschrijfformulier. Het is uiteraard mogelijk om voor een rondleiding en kennismaking langs te komen op de vestiging.

Tarieven

Meer informatie over de kosten van de Plan- en leerbegeleiding kunt u vinden op de tarievenpagina.