HELP, ik word brugpieper!

door vestigingsmanager KNAP! De Meern

 

Ben je sinds deze zomervakantie ook een brugpieper? Dat is natuurlijk best een beetje spannend! Eerst ben je de oudste op je basisschool en straks ben je de jongste. Naast dat het spannend is om naar een nieuwe school te gaan met allemaal nieuwe mensen, is het ook een leuk begin van een nieuw avontuur.  

 

Om je een beetje op weg te helpen op de eerste dag en de zenuwen een beetje de baas te blijven, hebben we een aantal KNAPPE! tips voor je op een rij gezet. Je zult zien, brugpieper zijn is eigenlijk best leuk! 

  1. Begin met een stevig ontbijt en neem een goed gevulde lunchtrommel mee naar school
  2. Als je op de fiets naar school komt, doe je zware tas dan op je bagagedrager. Dat fietst een heel stuk gemakkelijker en die tas moet je de hele dag nog dragen.
  3. Zorg ervoor dat je alleen de boeken voor de lesuren tussen de pauzes in je tas hebt. In de pauzes kun je dan boeken wisselen in je kluisje.
  4. Laat je niet gek maken door het grote gebouw en de oudere leerlingen. Bedenk dat ook zij een keer brugpieper zijn geweest.
  5. Blijf niet te lang met vragen of problemen rondlopen. Je mentor is er om jou te helpen, maak daar dan ook gebruik van!
  6. Doe nooit iets tegen je zin. Laat je niet beïnvloeden door andere kinderen omdat je erbij wil horen.
  7. Maak zoveel mogelijk aantekeningen tijdens de les. Ook als de docent er niets over zegt; toch doen!
  8. Hou je huiswerk altijd goed bij. Zowel het maak- als het leerwerk. Zo begrijp je de leerstof niet alleen beter, maar heb je ook minder stress in de proefwerkweek.
  9. Zorg vanaf dag 1 voor een goede planning. Laat je ouders hier eventueel bij helpen. Let op de afwisseling tussen leer- en maakwerk en hoe lang je over elk onderdeel denkt te doen.
  10. Zorg ervoor, als je gaat leren, dat je tussendoor genoeg pauzes neemt. Het is beter om in stapjes te leren en veel te herhalen dan lang aan één stuk door te blokken.

 

Met deze KNAPPE! tips kan het schooljaar niet snel genoeg beginnen!

 

Extra huiswerktips of hulp nodig? Je bent altijd welkom op één van onze vestiging in Utrecht, VeenendaalWoerden of Amsterdam.