De eerste schooldag op de middelbare!

Terug in de tijd: de eerste dag op de middelbare school van vestigingsmanager Robin!

Voor het echie

Daar was hij dan, de dag waar ik de hele zomervakantie zowel naar uit had gekeken als tegenop had gezien, de eerste schooldag op de middelbare school. Ik was al een aantal keer voor de zomervakantie in de school geweest, maar vond het toch ontzettend spannend om voor het eerst “voor het echie” er naartoe te gaan.

Daar ging ik dan.. bepakt met mijn lila Eastpak, uiteraard gevuld met ALLES wat op de aanschaflijst stond die ik voor de zomervakantie had gekregen, niet wetende dat ik die eerste dag (en geen enkele andere dag in de rest van mijn schoolcarrière) echt geen 3 multomappen nodig ging hebben. Alle (minstens net zo zenuwachtige) brugpiepers moesten verzamelen in de aula van de school. De aula was al behoorlijk gevuld toen ik met mijn 2 vriendinnen aan kwam en een plekje wilde gaan zoeken tussen alle andere naar angstzweet ruikende pre-pubertjes met rugtassen groter dan zichzelf.

De MSN vriendin

Mijn vriendinnen belanden op 2 verschillende rijen achter elkaar en aan mij dus de schone taak om te gaan kiezen tussen mijn vriendinnen. Geen makkelijke keuze, de een had mij immers die ochtend een velletje met Diddl glitterstickers gegeven om in mijn Hitzone agenda te plakken, de ander had gisteren nog in haar MSN-naam gezet: Robin is me BFF, N.T.B. <3 H.V.J. ( voor de lezer geboren na 2000, MSN was een soort van WhatsApp alleen dan op de computer). Ik besloot te kiezen voor de MSN vriendin, want hey: MSN was life, zij zat op de rij voor de andere vriendin. Op het moment dat ik wilde gaan zitten leek het mijn Diddl glitterstickervriendin een goed idee om mijn stoel naar achteren te schuiven zodat ik lekker naast haar kon komen zitten. Resultaat: ik languit op de aulavloer, de rest van de brugklassers KEIHARD in een deuk. Ondanks mijn poging om “cool” overeind te komen en natuurlijk te doen alsof het mij niks deed, was ik het liefst toen de aula uitgerend om vervolgens nooit meer terug te keren naar deze school. Helaas vonden mijn ouders dat geen goed idee toen ik dit thuis opperde nadat ik had verteld hoe enorm verschrikkelijk mijn eerste schooldag was.

Eind goed al goed

Toen ik de volgende dag met buikpijn terugkeerde naar school (met alleen mijn MSN vriendin, mijn Diddlglitterstickervriendin keek ik natuurlijk de rest van de week niet meer aan nadat zij mij dit afschuwelijke leed had aangedaan) bleek dat niemand er zo mee zat als ikzelf, sterker nog iedereen was het alweer vergeten. En ik maar denken dat de hele wereld om mij draaide… Na deze eerste helse schooldag, bleek het allemaal best wel mee te vallen. Ik heb 5 hele leuke jaren op deze school gehad en kijk met plezier terug op mijn middelbare school tijd.

 

Is of was jouw eerste schooldag ook niet zo’n succes, weet dan: het komt allemaal goed!