Ons franchise avontuur gaat beginnen!

Het is zo ver, de KNAP! franchise wordt gelanceerd! Maar voor dat het zo ver was hebben we er al een jaar van onderzoek op zitten. Onze eerste stappen in de wereld van franchise werden ruim een jaar geleden gezet. Het begon met onze droom om álle leerling de juiste tools aan te leren om zelfstandig hun schoolcarrière door te komen op een voor hen passend niveau. Een prachtige ambitie maar hoe zouden we die droom gaan realiseren? Want niet alle leerlingen uit Nederland kunnen naar één van onze 5 vestigingen komen. Daarop kwam gelijk de geniale vraag: ‘Waarom moeten zij naar ons komen?’. Ja waarom eigenlijk? Wij kunnen toch ook zelf naar de leerlingen toe! En zo werd het idee voor KNAP! als franchiseconcept geboren.

Met een mooi concept op zak en een berg aan gave ideeën werd het tijd om het plan verder uit te werken en vorm te geven. Maar waar ga je beginnen? Want als we het goed willen doen, dan hebben we een expert op dit gebied nodig. En zo gingen we de samenwerking aan met een franchiseadviseur. Tijdens de meetings met de adviseurs kwamen er veel vragen op ons af en hebben wij veel keuzes moeten maken; wat willen we op korte termijn bereiken, hoe creëren we een win-win situatie waarin iedereen voordeel heeft en wat is onze visie voor de toekomst?

Al deze vragen dwongen ons om kritisch naar ons eigen concept te kijken. Uit ervaring weten we dat ons concept werkt, maar is het ook goed te kopiëren naar een nieuwe vestiging? Op sommige punten was dit zeker het geval, maar op enkele andere punten lag hier nog wel een uitdaging. Voordat we weer gas konden gaan geven om de weg te vervolgen moesten we eerst de gaatjes in de banden plakken. Tegelijkertijd leverde het ons ook goede nieuwe ideeën en inzichten op waar we anders nooit op waren gekomen. Na een periode van banden plakken, proefritjes maken, drempels mee pakken en af en toe even straatje keren, kunnen we nu dan eindelijk over de eerste finishlijn rijden: het franchiseplan is af en kan uitgerold worden!

Wij zijn er klaar voor om álle leerlingen van Nederland te gaan bereiken! Nu alleen nog op zoek naar enthousiastelingen met een ondernemersgeest uit het onderwijs die met ons verder op reis willen en het avontuur met beide handen aangrijpen.

Inmiddels zijn de eerste kopjes koffie al gedronken om kennis te maken met potentiële franchisenemers. Ook nieuwsgierig of wij iets voor elkaar kunnen betekenen? Neem dan contact op via franchise@knapleren.nl of laat je gegevens achter via het formulier op onze website.