Een (eerste) dag bij KNAP!

Yes, je hebt de deur van het KNAP! pand gevonden. Spannend hoor, zo’n eerste dag naar iets (nog) totaal onbekends. Door het raam zie je al wat leerlingen die hard aan het werk zijn met hun huiswerk.

Oké dan, let’s go!

Je stapt naar binnen en ziet gelukkig gelijk iemand zitten die je kan helpen. Je hebt op de deur de verschillende regels rondom Corona al zien hangen en wast eerst even netjes je handen. Je wordt verwelkomt en krijgt een glaasje limonade en een koekje. Dat begint goed!

We gaan samen van start met het maken van een goede planning van je huis- en leerwerk. Het lijkt een hoop maar met een goede planning valt het eigenlijk allemaal reuze mee. Bij KNAP! gebruiken we een online plansysteem waardoor je ten alle tijden je planning, thuis, op school en bij KNAP! kunt inzien en aanpassen. Na een tijdje is de planning af, al het maak- en leerwerk staat erin voor de komende weken. Je kunt dus lekker aan de slag, op naar het stiltelokaal!

Dan wordt er aan je gevraagd om je telefoon in te leveren. HUH?! Echt?! Jazeker! Dat voelt even raar, maar je doet het toch maar; er staan tenslotte meer telefoons in de bak met namen erbij. Je loopt naar het stiltelokaal en gaat zitten op de plek waar je naamkaartje hangt. Lekker stil in dit lokaal. Er zijn nog meer leerlingen in deze ruimte, maar toch is het rustig. Iedereen is met zijn/haar eigen werk bezig. Fijn! (Op dit moment ben je eigenlijk alweer vergeten dat je je telefoon hebt ingeleverd, da’s weer een meevaller ?)

Oké, beginnen met de 1e taak. Woordjes van vocabulaire A en B leren voor Frans. Niet je favoriete vak en hoe pak je dat nou weer aan? Dan herinner je wat er werd verteld bij het inchecken; P!ENTER! Je maakt de online module over hoe je het beste woordjes kunt leren. Er zijn meerdere manieren, je kiest er eentje die het best bij je past en ja hoor, ze vliegen er zo in. Even laten overhoren, natúúrlijk wordt eerst dat éne woordje gevraagd die je niet wist. Maar de rest gaat vlekkeloos. Nu door naar de volgende taak!

Op naar taak 2. Opdrachten maken voor aardrijkskunde. Makkie! Ook dit laat je weer checken als het af is. Oeps, bij het controleren blijkt dat je een opdracht bent vergeten. Geen probleem, die maak je nog snel. Liever nu erachter komen, dan dat je docent weer begint te mopperen.

De rest van de taken verlopen goed en zijn allemaal gecheckt. Tijd om uit te checken en lekker naar huis te gaan. Je pakt je spullen, loopt naar buiten om je fiets te pakken. Je doet een greep in je rugzak maar grijpt mis. Telefoon vergeten! Je went er dus toch zo aan dat je je telefoon niet bij je hebt ?. En nu gauw écht naar huis. Geniet lekker van je relaxte, stressloze, (huiswerk)vrije avond!