Examentraining voor scholen

Het examenjaar

Het examenjaar is voor iedere leerling één van de meest spannende jaren op de middelbare school. Alles wat in de voorgaande jaren is geleerd wordt nu getest en er is veel leerwerk. Het is van belang dat de stof van de examenvakken goed geleerd en geoefend wordt, maar voor het ene vak is dat lastiger dan het andere vak. KNAP! biedt daarom effectieve examentraining zodat de leerling met succes het eindexamen afsluit!

Online examenprogramma

We maken voor de examentraining gebruik van een online examentrainingsprogramma. Tijdens deze training komen alle onderdelen die de leerling moet kennen en beheersen voor het Centraal Examen aan bod. De stof wordt onder andere geleerd en geoefend met online uitlegvideo’s, samenvattingen en stapsgewijze uitleg bij oefenopgaven. De leerling krijgt direct feedback en krijgt daarnaast inzicht in de resultaten en voortgang bij ieder onderwerp. Hierdoor wordt er slimmer en efficiënter geleerd!

Persoonlijke ondersteuning

Gedurende de training is er persoonlijke ondersteuning bij vragen, moeilijkheden of lastige opgaven. Ook maken onze trainers gebruik van het online docenten dashboard waarbij ze real time inzage krijgen in de leerprestaties en leerlingen daardoor proactief en gericht kunnen ondersteunen.

Na de examentraining

Na de examentraining heeft de leerling tot en met het examen onbeperkt toegang tot de leeromgeving. Zo kunnen ze in de aanloop naar het examen regelmatig nog even terugkijken naar de geleerde stof en oefeningen herhalen die lastig waren. Daarnaast krijgt de school inzicht via het docenten dashboard en een duidelijk overzicht van de leerprestaties van de leerlingen.

Groepsgrootte en -indeling

Wij raden aan om de groepjes niet groter te maken dan 5 leerlingen. Op die manier is er voldoende ruimte voor de persoonlijke leervragen van de leerling. Het is wel mogelijk om twee groepjes samen te voegen in 1 lokaal. Er zijn dan altijd twee begeleiders per 10 leerlingen aanwezig. Indien gewenst is een grotere groep ook mogelijk.

Locatie, dagen en tijden

De examentrainingen vinden plaats bij u op school en de dagen en tijden zijn in overleg met u. We raden aan om de training te verdelen over 3 dagen van 6 uur. Onze ervaring is dat leerlingen de stof op die manier het beste opnemen. Er wordt dan voldoende herhaling ingebouwd en de leerling heeft tijd om de stof te laten bezinken en de volgende dag nog vragen te stellen.

Het is ook mogelijk om de training in twee dagen van 8 uur te volgen. Dit is een stuk intensiever voor de leerling maar heeft als voordeel dat ze na 2 dagen klaar zijn en is organisatorisch vaak wat makkelijker te regelen.

Kortom:

  • Examentraining voor alle vakken en examenniveaus.
  • Groepjes van 5 leerlingen.
  • Mogelijk als twee dagen van 8 uur of drie dagen van 6 uur.