Middelbare school

Begeleiding bij KNAP!

Heeft uw kind moeite met het plannen van het huiswerk, het gestructureerd leren voor toetsen of heeft hij of zij extra hulp nodig bij het leren leren? Krijgt u stress van het huiswerk van uw zoon of dochter? Ervaart u bij uw kind spanningen omdat hij of zij geen grip heeft op het huiswerk? Of snapt uw kind niets van dat ene lastige vak? Voor leerlingen op de middelbare school biedt KNAP! verschillende soorten begeleiding, bijlessen en trainingen aan op alle niveaus en voor alle leerjaren. Door onze uitgebreide aanbod is er altijd een vorm die aansluit bij de behoefte van u en uw kind.

Plan- en leerbegeleiding

De Plan- en leerbegeleiding is voor leerlingen die hulp nodig hebben bij het leren leren en het plannen. Met behulp van onze eigen methode ‘De KNAP! Leerroute’ leren wij uw kind de kennis en studieskills die nodig zijn om met succes zijn of haar schoolcarrière te doorlopen. Afhankelijk van het aantal aanwezige dagen bij KNAP! duurt het traject gemiddeld 3 tot 5 maanden. Hierna heeft de leerling de tools in handen om zijn eigen leerproces te sturen en met succes de middelbare school te doorlopen!

Huiswerkbegeleiding

De Huiswerkbegeleiding is speciaal voor leerlingen die de studievaardigheden al beheersen, maar nog wel behoefte hebben om vragen te stellen, maak- of leerwerk te laten controleren of overhoren en het prettig vinden om nog ondersteuning te krijgen bij het plannen.

Brugklasbegeleiding

De Brugklasbegeleiding is speciaal afgestemd op het brugklasjaar en helpt de leerling met het onder de knie krijgen van de basisvaardigheden, de studievaardigheden, het plannen van het huiswerk en het leren voor de verschillende toetsen en vakken. Zo leert de leerling niet alleen de plan- en leervaardigheden die nodig zijn in het brugklasjaar, maar wordt er direct een goede basis gelegd om hun verdere schoolcarrière op voort te bouwen.

Examenbegeleiding

Goed voorbereid de examens in met de Examenbegeleiding! Met de examenbegeleiding leert uw kind plannen op de lange termijn en met behulp van onze eigen KNAP! Leerroute leren wij uw kind de leer- en studievaardigheden die nodig zijn in het examenjaar. Er wordt geoefend met de examenvraagstelling, de grote lappen studiestof worden doorgesproken en de aanwezige kennis wordt gecontroleerd. Zo gaat uw kind goed voorbereid de examens in.

Bijles

Heeft uw kind moeite met een bepaald vak? Begrijpt hij of zij niet hoe hij de oefeningen moet aanpakken, is er een achterstand ontstaan of is er extra uitleg nodig van de theorie? Haalt uw kind als gevolg hiervan slechte cijfers op school? Met de KNAP! bijlessen voor de middelbare school kan uw zoon of dochter extra ondersteuning krijgen voor alle vakken en op elk niveau. De begeleider legt de lastige onderdelen uit en oefent samen met de leerling totdat deze de leerstof beheerst. Via ons online reserveringssysteem kunt u of uw kind zelf eenvoudig de bijlessen inplannen.

Examenbijles

De examenbijlessen zijn speciaal voor leerlingen die in het examenjaar zitten en behoefte hebben aan extra inhoudelijke ondersteuning bij één of meerdere vakken. Het is niet nodig om te wachten op de examentrainingen aan het eind van het schooljaar. Met de examenbijlessen van KNAP! is het mogelijk om het hele jaar door te werken aan de leerstof die extra aandacht nodig heeft. Leerlingen kunnen in de bijlessen terecht met hun vragen, krijgen extra uitleg bij de lastige onderdelen van de examenstof en oefenen met opdrachten uit de examenbundel. Daarnaast is het ook mogelijk om samen met de docent een oefenexamen te maken en/of door te spreken. Zo bereid uw kind zich het hele jaar voor op zowel de schoolexamens als de eindexamens.

Examentraining

Tijdens het leren toch het idee dat er wat extra hulp of uitleg nodig is bij de eindexamens? Bij KNAP! kunnen examenleerlingen bij ons terecht voor examentrainingen voor alle vakken en niveaus. In de examentraining komen alle onderwerpen aan bod, wordt er geoefend met de examenvraagstelling en worden er oefenexamens gemaakt. Zo kan de leerling in korte tijd de kennis en vaardigheden op doen om met zelfvertrouwen de eindexamens tegemoet te gaan. De trainingen bestaan uit 2 dagen intensieve begeleiding en vinden plaats in de meivakantie. Liever niet wachten tot het eind van het schooljaar met het starten van een examentraining? Dan is het ook mogelijk om een individuele examentraining te volgen bij KNAP!. Deze training is het hele schooljaar direct in te plannen en is afgestemd op de hulpvraag van de leerling.

Training Leer leren

Met de training Leer Leren helpen we leerlingen om beter en effectiever te leren en studeren. Tijdens de training gaan we in op concentratie, motivatie, het omgaan met storingen, de studieomgeving, het stellen van doelen, mindmappen, onderscheiden van hoofd- en bijzaken in teksten, het opvoeren van je leessnelheid, indelen van een studeersessie en het maken van een gedegen studieplanning. De training duurt 1 dag en wordt gegeven in de vakanties op onze locatie in Vleuten.

Welke vorm van begeleiding?

Bent u benieuwd welke vorm van begeleiding het best bij uw zoon of dochter past? Neem dan contact op met één van onze locaties. Wij denken graag met u mee.

Bijlesdocent